Vrijwilligers kunnen ervoor zorgen dat u toch nog op allerlei plekken kunt komen, ook al bent u slecht ter been. Ze kunnen u een keer naar familie brengen bijvoorbeeld, of naar een doktersafspraak. Of u regelt voor een dag een rolstoelauto via een vrijwilligersorganisatie.

Vrijwillige vervoersdiensten

Hulp van vrijwilligers kan een uitkomst zijn als u af en toe vervoer nodig heeft. Misschien is er bij u in de buurt wel een speciale busdienst voor ouderen of mensen met een beperking. Een vrijwilliger brengt u dan bijvoorbeeld naar familie of vrienden, naar de supermarkt of naar een doktersafspraak.

Stichting Welzijn Nunspeet

Stichting Welzijn Nunspeet biedt een Auto Mobiliteits Voorziening. De vervoersbussen van de SWON (de AMVO- Auto Mobiliteits Voorziening) staan beschikbaar voor ouderen en gehandicapten, die in de gemeente Nunspeet ( Elspeet, Hulshorst, Nunspeet en Vierhouten). Ook rolstoelvervoer behoort tot de mogelijkheden.

De AMVO is bedoeld als ondersteuning voor de ouder wordende en/of gehandicapte inwoner om zo zelfstandig mogelijk in de Nunspeetse samenleving te kunnen functioneren. De AMVO richt zich op vervoer van meerdere personen tegelijk en is niet als individueel vervoer bedoeld.

Hulpdienst Het Venster

Het Venster helpt met vervoer via de Hulpdienst, al dan niet met begeleiding. Medewerkers helpen u met vervoer naar bijvoorbeeld een huisarts of ziekenhuis. Maar ook hulp bij het doen van boodschappen, het halen van medicijnen, wandelen, bibliotheekboeken ruilen en andere handelingen.

Rolstoelvervoer

Er zijn vrijwilligersorganisaties die vervoer kunnen regelen speciaal voor mensen die in een rolstoel zitten. Bij vereniging de Zonnebloem kunt u een Zonnebloemauto huren, bijvoorbeeld voor een dagje uit. Dit is een auto met plek voor een rolstoel of scootmobiel. Iemand nodig die de auto bestuurt? U kunt bij de Zonnebloem om een vrijwillige chauffeur vragen. Kijk voor meer informatie over de Zonnebloemauto op de website van de Zonnebloem.

Veel lokale afdelingen van het Rode Kruis bieden vervoer aan voor mensen met een ziekte of een beperking. Vrijwilligers brengen u dan naar sociale of culturele activiteiten, of vervoeren u van en naar een zorginstelling.

Activiteiten met vervoer

Soms organiseren vrijwilligersorganisaties activiteiten voor mensen met een beperking, inclusief halen en brengen naar de plek van de activiteit. Als u graag eens mee zou willen doen met hun activiteiten, dan hoeft het vervoer in ieder geval geen probleem te zijn. Informatie op www.socialekaartNunspeet.nl

 

Een vrijwilliger vinden

Kijk op de pagina vrijwilliger nodig voor meer informatie over het zoeken van een vrijwilliger in uw buurt.

Hulpaanbod

Personenvervoer door vrijwilligers

Rolstoelvervoer

rolstoelvervoer  mogelijk van en naar ons zorgcentrum

Personenvervoer

Vrijwilligers brengen en/of halen u naar de gewenste locatie...

Zonnebloemauto (landelijk)

Flexibel, aangepast en betaalbaar rolstoelvervoer. De...

Vergelijk hulpaanbod