Als vervoer een probleem is, kunnen anderen u op een aantal manieren helpen.

Hulp vragen in uw omgeving

U kunt af en toe op stap gaan met de hulp van een familielid, buur of andere bekende. Vraag eens rond wie u hierbij zou kunnen helpen. Of u vraagt een vrijwilliger om u een keer te halen of te brengen. Weet u niet wie u hiervoor moet vragen? Bekijk dan de mogelijkheden om een vrijwilliger te zoeken. U kunt het ook eens navragen bij het buurtcentrum.

Vindt u het moeilijk om anderen om hulp te vragen of om hulp aan te nemen? Misschien kunt u dat oplossen door iets voor een ander terug te doen. Meer tips om makkelijker hulp te vragen vindt u bij Durf te vragen.

Rijden in uw auto

Heeft u een eigen auto, maar kunt u niet meer zelf rijden? Dan kan iemand anders dat misschien voor u doen.

Bijvoorbeeld iemand die dat leuk vindt. Of iemand die toevallig dezelfde kant op moet. U kunt bijvoorbeeld samen met de buurvrouw of met uw broer boodschappen doen met uw auto.

Let op uw autoverzekering

Laat u iemand anders in uw auto rijden? Bekijk dan eerst uw autoverzekering eens goed. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat uw buurvrouw met uw auto een ongeluk veroorzaakt. Het hangt van uw autoverzekering af of schade aan de auto dan ook wordt vergoed. Is de schade niet gedekt, dan moet u die zelf betalen. Bovendien kan de premie van uw verzekering na een ongeluk omhoog gaan.

Maak daarom altijd afspraken met degene die gaat rijden. Spreek bijvoorbeeld af dat als iemand anders schade rijdt met uw auto, diegene de kosten aan u terugbetaalt. Het is handig om dit ook op papier te zetten en te ondertekenen.

Sommige gemeenten bieden een vrijwilligersverzekering aan: een verzekering voor inwoners die vrijwilligerswerk doen of mantelzorgen. U kunt bij de gemeente informeren of autoschade hier in uw geval onder valt.

Vergelijk hulpaanbod