Heeft u een beperking? Kunt u zelf niet fietsen of autorijden? En kunt u ook niet meer gebruik maken van het openbaar vervoer? Dan komt u misschien in aanmerking voor speciaal taxivervoer.

Regiotaxi: Viavé

Viavé is het regionale vervoersysteem in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.
Heeft u vanwege een beperking speciaal taxivervoer nodig en kunt u niet op een andere manier reizen? Dan kunt u misschien korting krijgen op de Viavé, via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met de Viavé kunt u van deur tot deur reizen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum.

De gemeente bekijkt samen met u wat u aan vervoer nodig heeft en wat uw gezondheidsproblemen zijn. Als blijkt dat speciaal taxivervoer de enige oplossing voor u is, dan kunt u korting krijgen. U krijgt de korting via een speciale taxipas.

Het is gangbaar dat u met de Viavé samen met anderen reist. De taxi haalt dan verschillende passagiers op en rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming.

Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u één van de onderstaande documenten hebben:

  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op taxivervoer vanuit de Wmo (bijvoorbeeld een regiotaxipas)
  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een rolstoel of scootmobiel via de Wmo
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • Een OV-Begeleiderskaart

Als u deze documenten niet heeft: een verklaring van de gemeente waarin wordt uitgelegd dat u Valys nodig heeft.

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op pasaanvraag.nl. Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Dit kunt u opvragen via de website van Valys.

U kunt bellen met Valys via telefoonnummer 0900-9630.

AMVO-Bus

De Stichting Welzijn Nunspeet verzorgt vervoer binnen de gemeente Nunspeet. Buiten de regio kunt u terecht bij Viavé en Valys. De vervoersbussen zijn vor ouderen en gehandicapten die wonen in de gemeente Nunspeet. De vervoersbussen zijn rolstoeltoegankelijk.

Ze vervoeren u, mits u lid bent, onbeperkt binnen de gemeente.

Het 'van-stoel-tot-stoel' vervoer wordt verzorgd door maatschappelijk betrokken senior-vrijwilligers.

Kilometerbudget

Met een Valys-pas kunt u een bepaald aantal kilometers tegen een laag tarief reizen. Dit heet het Persoonlijk Kilometerbudget (PKB). Voor de kilometers die u buiten dit budget reist, betaalt u het standaardtarief.

Het kan zijn dat u vanwege uw situatie recht heeft op extra kilometers met korting. Dit heet het Hoog Persoonlijk Kilometerbudget. Op de website van HoogPKB kunt u bekijken of u hier recht op heeft.

Hulpaanbod

Regio- of deeltaxi

Personenvervoer

Vrijwilligers brengen en/of halen u naar de gewenste locatie...

Rolstoeltaxi

Organisaties

Valys

Regiotaxi of deeltaxi

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod